Pearls for (old) girls

Man kan aldrig få för mycket pärlor som jag brukar säga. Hur känner man då skillnad på äkta och oäkta pärlor då? Jo man ska dra dem utmed tänderna och känns det kärvt är de äkta. Kan tyckas att det är jätteäckligt att stå på en loppis och dra pärlor mot tänderna men kostar de en tjuga kan man gå hem och diska dem noga innan man provar. Är det plast lämnar man dem åter till loppisen. De flesta  jag hittat är odlade sötvatten pärlor vilket man ser på den något ojämna formen. Sötvatten pärlan har en lite mattare glans och är inte lika skimrande som saltvattens pärlor. Mallorca pärlan tillverkas av glas eller keramiska kulor som doppas i syntetiska lösningar där fiskfjäll ingår för att ge den rätta lystern. Snäckskalspärlan har en kärna av just snäckskal och doppas också i kemiska lösningar för att bygga upp pärlan. Oavsett mode eller inte kommer pärlor alltid stå för klassisk stil and I love it…

Collage 2017-04-20 18_24_06

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>