Gröna drömmen från Kina

Den första november såg jag den underbara gröna drömklänningen för första gången på en kinesisk säljsida. Jag har aldrig gjort någon hemlighet av att budgetklipp ger mig gåshud över hela kroppen och den var ju sååå billig. Jag räknade ut att den borde komma i god tid till nyårsafton och tog till rejält när jag beställde storleken för jag hade ju hört talas om att kinesiska kläder är så små i förhållande till europeiska. Dagarna gick och julen passerade förbi och nyår likaså. 165 spänn inklusive frakt hade jag betalt och jag började misstänka att jag blivit blåst. I mitten av februari anländer den dock. Lyckan blev kort för fy sjutton så trång den var och då hade jag tagit till med två storlekar större än jag brukar ha. ”Amatör” fräste min dotter och tillade ”du ska alltid ta den största storleken som finns så kanske det passar!” Gråtfärdig och förtvivlad över att den tjusiga klänningen var ett totalt fiasko började jag fundera på om jag kunde sy om den. Den behövde expandera minst en storlek till för att jag överhuvudtaget skulle kunna andas i den. I ren desperation köper jag en tokgrön t-shirt som jag  klipper sönder och syr in grötkilar i sidorna på överdelen. Fy fan så fult det blev. Om jag någonsin kommer använda klänningen får det bli med knäppt kavaj över. Det får inte vara så varmt att jag behöver ta av kavajen för det går inte visa upp den gräsliga nödlösningen. Jag ångrar att jag inte sålde klänningen vidare direkt utan åverkan. 165 spänn plus 40 spänn för t-shirten blir 205 spänn i sjön fullständigt. ” Köper man billigt så köper man dyrt” sa alltid min gamla kloka mor och jag är beredd för en gång skull att hålla med.

Collage 2017-04-12 19_19_10Såg en liknande klänning på rea för 150 spänn helt nyligen. Kommer nog inte skicka efter något från Kina mer.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Gröna drömmen från Kina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>